• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хорватія планує виділити майже 3 млн євро на розмінувальні машини для України

    Опубликовано: 2022-12-23 15:30:23

    Хорватія планує виділити майже 3 млн євро на покупку обладнання для української ДСНС. Техніка допоможе в процесах гуманітарного розмінування деокупованих територій. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України, передає УНН.

    Деталі

    21 грудня відбулася зустріч заступника Міністра внутрішніх справ України Мері Акопян з Надзвичайним та повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Аніцею Джаміч.

    “Ми вдячні за рішучу і послідовну не лише політичну солідарність Хорватської Республіки з нашою державою, а й воєнно-технічну та гуманітарну підтримку. Окрема вдячність вашій країні за прихисток та турботу, які вдалося забезпечити для українських громадян, котрі вимушено покинули територію рідної держави. Ми знаємо, що Хорватія надала в час воєнної агресії росії тимчасовий захист для 19 тисяч громадян України”, — зазначила у своєму зверненні до пані Джаміч заступник Міністра внутрішніх справ.

    Акопян наголосила, що наразі Україна потребує партнерської допомоги у посиленні стійкості до викликів, які нам готує війна у зимовий період в умовах посилених обстрілів росією об’єктів енергетичної інфраструктури. Власне, йшлося про можливості Хорватії щодо сприяння в укомплектуванні критично важливих на сьогодні пунктів незламності, розгортання додаткових локацій гуманітарної підтримки українців. Ще один надзвичайний безпековий виклик, з яким потенційно нам здатна допомогти впоратися Хорватія, це заходи з розмінування на деокупованих територіях.

    Джаміч запевнила у готовності хорватської сторони сприяти Україні у процесах гуманітарного розмінування звільнених територій шляхом надання для ДСНС спеціалізованих машин механічного розмінування та іншого піротехнічного обладнання.

    З цією метою хорватська сторона планує спрямувати майже 3 млн євро на придбання для потреб України розмінувальних машин.

    Нагадаємо

    Учасники саміту ЄС прийняли рішення наростити військову підтримку України, зокрема засобами протиповітряної оборони та надання додаткових можливостей для розмінування територій.

    Юліана Росковінська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.