• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗРК Patriot допоможуть відігнати авіацію ворога від кордонів – Повітряні сили

    Опубликовано: 2022-12-23 13:00:14

    Зенітно-ракетні комплекси Patriot, які нададуть Україні США, допоможуть відігнати російську авіацію від кордонів України. Про це сказав речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю Радіо Свобода.

    За словами Ігната, ЗРК Patriot допоможуть суттєво посилити протиповітряну оборону України та створити ешелоновану систему ППО.

    "Це дуже потрібна для України річ. Тому що Patriot давно був омріяний у нашій стратегії подальшого розвитку Повітряних сил", – сказав речник.

    Він нагадав, що Patriot – це далекобійна зброя, яка може вражати аеробалістичну мету на відстані до 150 кілометрів.

    "Ці комплекси на певних напрямках могли б допомогти відігнати російську авіацію якомога далі від наших кордонів, а саме бомбардувальники ТУ-22М3 чи екіпажі тактичної авіації ворога", – пояснив Ігнат.

    За словами речника Повітряних сил, українські військові зможуть доволі легко опанувати нові для них системи Patriot.

    "Комплекси західного зразка доволі сучасні, багато в них автоматизовано, багато відкинуто людського фактора. Тому перенавчитися на ці комплекси не є великою проблемою. Хоча для цього і потрібен певний час", – зазначив Ігнат.

    Наталія Медведєва

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.