• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США передадуть Україні ППО Patriot, — CNN

    Опубликовано: 2022-12-22 17:30:20

    Вашингтон має намір включити системи протиповітряної оборони Patriot та електронне обладнання, яке може перетворити некеровані авіаційні боєприпаси в "розумні бомби", в новий пакет військової допомоги Україні.

    Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на власні джерела.

    Зокрема, системи Joint Direct Attack Munitions (JDAM) перетворюють некеровані снаряди на боєприпаси, які можна навести точно на ціль.

    "Високоточні снаряди могли б допомогти Україні атакувати російські оборонні лінії або інші великі цілі. Але їх потрібно скинути з винищувачів, що залишається серйозною проблемою через власну ППО Росії", — зазначили американські чиновники.

    Втім, в США зауважують, що українські військові є дуже винахідливими і вже не раз використовували західну зброю незвичним, але ефективним способом. Так, Повітряні сили України адаптували винищувачі МіГ-29 для запуску ракети HARM.

    Щодо Patriot, то Київ довгий час запитував цю ППО, але адміністрація президента Джозефа Байдена ретельно підходила до того, що і коли надається Україні. Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що налаштований позитивно у питанні можливої передачі Україні Patriot. Переговори про це з Байденом тривають постійно.

    Варто нагадати, що Польща пропонувала Німеччині передати Patriot Україні, але Берлін не зважився на такий крок.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.