• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інфляція у США у листопаді сповільнилася до 7,1%. Ринок акцій зріс

    Опубликовано: 2022-12-15 18:00:25

    У листопаді 2022 року споживчі ціни (індекс CPI) у США зросли на 7,1% у річному обчисленні. Про це повідомило Мінпраці країни.

    Уповільнення інфляції
    Споживчі ціни в США за підсумками листопада зросли в річному обчисленні на 7,1%, що нижче за прогноз аналітиків у 7,3%. Базова інфляція, яка не враховує ціни на продукти харчування та енергоносії, за підсумками листопада становила 6%.

    На тлі оприлюднення даних про інфляцію ф'ючерси на основні індекси ринку США зросли.

    S&P 500 — на 2,52%, до 4091 пункту;
    Dow Jones — на 2,16%, до 34 740 пунктів;
    NASDAQ 100 — на 3,08%, до 12067 пунктів.

    Дії ФРС
    Дані інфляції враховуються ФРС США, яка виконує функції центрального банку країни, під час проведення грошово-кредитної політики.

    Рекордна за 40 років інфляція змусила ФРС агресивно підняти цьогорічні ставки. У спробі взяти під контроль зростання цін у США регулятор підвищив процентні ставки шість разів у 2022 році загалом на 375 б.п.

    На останньому засіданні ФРС, підсумки якого стали відомі 2 листопада, її голова Джером Пауелл заявив, що регулятор, ймовірно, підніме ставки вище, ніж передбачалося раніше, для стримування інфляції.

    Цільовий рівень інфляції для ФРС становить 2%. Регулятор підвищив ставки до 3,75−4% цього року, що стало найвищим рівнем із січня 2008 року.

    Анна Недогибченко

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.