• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна запропонувала на міжнародному рівні заборонити обстріли енергооб'єктів

    Опубликовано: 2022-12-09 13:40:15

    Дії Росії в Україні продемонстрували необхідність переосмислити принципи захисту енергосистем у військових конфліктах. Про це заявив заступник міністра енергетики Ярослав Демченков на засіданні керівної ради Міжнародного енергетичного агентства.

    За його словами, потрібно запровадити принцип "екстериторіальності": встановити заходи колективного реагування та на міжнародному рівні запровадити юридичну відповідальність за військові та терористичні дії, спрямовані проти енергетичної інфраструктури.

    "Енергетична безпека є частиною глобальної системи безпеки. Це підтверджує війна Росії проти України, де ракетні атаки на енергетичні об’єкти застосовуються як частина бойових дій для отримання воєнної переваги", – цитує Демченкова пресслужба міністерства.

    Міненерго пропонує створити систему захисту від фізичного захоплення або знищення критично важливих енергетичних об'єктів.

    "Ми маємо навчитися на цій війні та унеможливити у майбутньому атаки на критичну інфраструктуру, яка забезпечує життєдіяльність цивільних", – сказав Демченков.

    Він додав, що негайною відповіддю на російські удари по енергооб'єктах в Україні мають стати жорсткі санкції. Вони мають бути комплексними й стосуватися всіх важливих сфер.

    "Російське викопне та ядерне паливо має бути заборонено на ринку всіх цивілізованих країн, російські вчені та технології – виключені зі світового співробітництва. Треба зупинити Росію", – сказав Демченков.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.