• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Турецька компанія Karpowership веде переговори про постачання в Україну плавучих електростанцій

    Опубликовано: 2022-12-02 11:20:42

    Турецька суднобудівна компанія Karpowership, яка є виробником, оператором і власником флоту енергокораблів, заявляє, що веде переговори про відправку плавучих електростанцій в Україну.

    Про це повідомляє Nikkei Asia.

    "Ми обговорюємо з Одеською областю та українською енергетичною компанією "Укренерго" розміщення трьох суден поблизу Одеси загальною потужністю 300 мегават", - сказала член правління Karpowership з комерційних операцій Зейнеп Харезі.

    За її словами, після досягнення домовленостей щодо технічних та комерційних аспектів, треба визначити параметри, пов'язані з безпекою, з точки зору як команд з експлуатації та технічного обслуговування, так і активів компанії.

    Харезі підкреслила, якщо вийде забезпечити ці параметри, компанія продовжить реалізацію проєкту. Вона припустила, що можливо буде потрібна підтримка ООН.

    Зазначається, що кораблі готові і введені в експлуатацію. Їх можна розгорнути всього за три тижні. Потужність 300 МВт, яку можуть видавати три судна, дозволить забезпечити електроенергією до 1 мільйона будинків при повному завантаженні, пише Nikkei Asia.

    Нагадаємо, що Литва відправила в Україну шість вантажівок з енергетичним обладнанням.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.