• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війна закінчиться переговорами, але їхній результат повністю залежить від поля бою – Столтенберг

    Опубликовано: 2022-11-30 12:40:17

    Війна Росії проти України, "найімовірніше", закінчиться переговорним процесом, проте його перебіг і результат залежать лише від ситуації на полі бою. Про це на відкритті в Бухаресті зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

    Він наголосив у зверненні до делегатів, що завдання НАТО – надавати підтримку Україні, "бо ми знаємо, що єдиний спосіб досягти результату у цій війни, який забезпечить перемогу України як суверенної незалежної нації, – це зміцнити її позиції на полі бою".

    "Найімовірніше, війна закінчиться на якомусь етапі за столом переговорів. Але результат цих переговорів повністю залежить від ситуації на полі бою", – зазначив Столтенберг.

    А на полі бою "тільки за останній місяць ми побачили, що Путін зробив велику стратегічну помилку, недооцінивши силу українського народу, ЗСУ та політичного керівництва", додав він.

    Він знову наголосив, що союзники не дозволять перемогти російському диктатору Володимиру Путіну. По-перше, тому, що така перемога окупантів "стане трагедією для українського народу", по-друге, вона "покаже авторитарним лідерам у всьому світі, що вони можуть досягти своєї мети, використовуючи військову силу".

    "Не може бути міцного миру, якщо переможе агресор. Не може бути міцного миру, якщо гніт і самодержавство переможуть свободу та демократію. Тому нам потрібно дотримуватись курсу, не відступати й продовжувати підтримувати Україну", – підсумував генсек НАТО у вступному слові.

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.