• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський: Удари РФ по інфраструктурі України рівнозначні застосуванню зброї масового ураження

    Опубликовано: 2022-11-23 14:40:57

    Удари Росії по критичній інфраструктурі України рівнозначні застосуванню зброї масового ураження. На цьому наголосив президент Володимир Зеленський під час виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї НАТО в Мадриді.

    За його словами, росіяни хочуть знищити енергетичну інфраструктуру України, позбавивши українців води та тепла у зимовий час.

    "Вони хочуть поставити життя мільйонів людей під пряму загрозу. Це рівнозначно застосуванню зброї масового ураження. Абсолютний злочин", — сказав Зеленський.

    Він зазначив, що "буде правильно", якщо у відповідь на терористичні атаки Росії країни-члени НАТО визнають РФ країною-спонсором тероризму на рівні парламентів за прикладом Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Чехії.

    Зеленський наголосив на посиленні санкцій проти Росії, а також вдосконаленні української системи протиповітряної оборони. Глава держави закликав союзників збільшити оборонну підтримку України, щоб схилити РФ до української "формули миру".

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.