• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський: Україна має стати повноправним членом ЄС та НАТО

    Опубликовано: 2022-11-23 14:00:29

    Президент Володимир Зеленський закликав західні країни підтримати заявки України на вступ до НАТО та Євросоюзу. Про це він сказав під час виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї НАТО у Мадриді.

    "Хоча Україна поки що не стала повноправною частиною ЄС і НАТО, я звертаюся до вас від імені народу, який завжди був, є і буде частиною ціннісного простору, до якого належите всі ви. Історія розводила нас по різні боки ідеологічних стін. Але стіни впали, і наші з вами цінності всі збережені", – сказав Зеленський.

    Він наголосив, що більшість громадян західних держав підтримують європейську та євроатлантичну інтеграцію України, і українці тим часом захищають західні цінності не просто на площах та вулицях, а на полі бою у повномасштабній війні.

    "Всі ви бачите, що нам загрожує. Нам усім! Всім, хто не уявляє свого життя без свободи. Всі ви бачите, наскільки вагомий внесок у захист нашої з вами спільноти робить Україна. Всі ви бачите, як важливо те, що ми з вами реально об'єдналися у захисті після 24 лютого. Отже, завдяки цьому ви бачите і те, що Україна має стати повноправним членом ЄС та НАТО", – заявив Зеленський.

    Президент закликав підтримати заявки України на членство у ЄС та Альянсі.

    "Українці не просто вірять – українці знають, що сила нашої демократії буде гарантією того, що жодна тиранія на схід від нас не зможе загрожувати Європі", – заявив Зеленський і висловив упевненість, що Україна переможе у війні та поверне усі свої території.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.