• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада перейменувала місто Новоград-Волинський

    Опубликовано: 2022-11-18 10:15:03

    Верховна Рада Україна 16 листопада офіційно повернула місту Новоград-Волинський Житомирської області історичну назву — Звягель. Про це повідомив народний депутат Дмитро Костюк.

    Відповідно Новоград-Волинський район перейменований на Звягельський.

    Жоден нардеп не проголосував проти перейменування, лише кілька членів фракції "Платформа за життя і мир" (колишня ОПЗЖ) вирішили утриматися.

    У липні 2022 року Житомирська обласна рада підтримала ідею перейменування міста Новоград-Волинський у Звягель, а Новоград-Волинського району – у Звягельський.

    У листопаді у Верховній Раді зареєстрували постанову про перейменування міста Новоград-Волинський Житомирської області на Звягель.

    Місто мало назву Звягель з XVI століття. Але у 1793 році після другого розділу Речі Посполитої населений пункт увійшов в склад Російської імперії. Тоді Катерина ІІ перейменувала його на Новоград-Волинський. Нещодавно місцеві жителі ініціювали повернення місту історичної назви.

    Це четверте за величиною місто Житомирської області. На початок 2022 року у ньому проживали, за офіційною оцінкою, 55,1 тисячі мешканців.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.