• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмін вніс церкви стародавнього Чернігова до реєстру нерухомих пам’яток

    Опубликовано: 2022-11-15 12:20:28

    Кабінет міністрів вніс до Державного реєстру нерухомих пам’яток України ряд об’єктів культурної спадщини національного значення, що розташовані в Чернігові.

    Як повідомив у своєму Telegram-каналі представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук, таке рішення було ухвалено на засіданні 10 листопада.

    Зокрема, воно стосується таких пам'яток як Будинок губернатора, П‘ятницька церква, Катерининська церква, Будинок архієпископа, Спасо-Преображенський собор, а також комплексу споруд Троїцько-Іллінського монастиря.

    Відповідно, зазначені об’єкти було виключено зі Списку пам’ятників архітектури Української РСР, що перебувають під охороною держави. Зазначимо, що вказані пам'ятки наразі входять до національного архітектурно-історичного заповіднику "Чернігів стародавній".

    Нагадаємо, що у жовтні Кабмін також перевів зі списку пам’ятників архітектури УРСР до реєстру нерухомих пам’яток України ансамбль неоготичного Миколаївського костьолу в Києві, який постраждав від пожежі у вересні 2021 року.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.