• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Херсон не стане кінцем війни. США не тиснуть на Україну щодо переговорів із РФ — Салліван

    Опубликовано: 2022-11-14 13:00:59

    Звільнення Херсона не стане кінцем війни Росії проти України, а Вашингтон не тисне на Київ щодо переговорів із РФ. Про це повідомив радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу у Білому домі.

    За його словами, відхід Росії на лівий берег Херсонської області стане "важливою воєнною подією" для України.

    "Якщо це станеться, то це означатиме, що у битві під Києвом, у битві біля Херсона, у битві під Харковом українці здобудуть перемогу над мародерським військом, що вторглося, яке вело незаконну війну в їхній країні", — сказав Салліван.

    Водночас він зазначив, що деокупація Херсона не буде кінцем війни, оскільки Росія продовжує окуповувати частину територій України, а тому США продовжать підтримку.

    "Зрештою Україна має ухвалювати рішення щодо свого дипломатичного курсу. Наша робота полягає в тому, щоб поставити їх у найкраще становище на полі бою, щоб коли і якщо є можливість для дипломатії, вони були в кращому становищі за столом переговорів", — заявив він.

    Радник Байдена наголосив, що Україна зосереджена на захисті критичної інфраструктури та поверненні територій, а США не тиснуть на Україну, проводячи консультації.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.