• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • РФ знадобиться щонайменше тиждень на виведення військ із Херсона - Резніков

    Опубликовано: 2022-11-14 10:15:56

    Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росії буде потрібно щонайменше тиждень, щоб вивести свої війська з Херсона.

    Про це Міністр заявив в коментарі Reuters.

    Він зазначив, що Росія має 40 тисяч військових у Херсонській області, вона все ще має сили в місті, навколо міста та на західному березі Дніпра.

    "Не так просто вивести ці війська з Херсона за один-два дні. Як мінімум (це займе) один тиждень", - сказав міністр.

    Резніков наголосив, що такий відступ звільнить сили з обох сторін для боротьби в іншому місці і припустив, що Росія може посилити свої підрозділи в Запорізькій області.

    "Зима загальмує будь-яку діяльність на полі бою для всіх сторін... Це вигідно всім сторонам. Ми використаємо цей час з максимальною віддачею для наших збройних сил, для перегрупування, для оновлення та для ротації, і добре їх підготуємо", - сказав міністр.

    Нагадаємо, що 9 листопада керівництво Міністерства оборони Росії анонсувало виведення окупаційних сил з правобережної частини Херсонської області, зокрема з обласного центру.

    На думку президента США Джо Байдена, відступ окупаційної армії з Херсона на лівий берег Дніпра показав, що країна-агресор РФ має реальні проблеми зі збройними силами.

    Зазначимо, президент Володимир Зеленський закликає до стриманості з приводу останніх новин на фронті, вказуючи, що російська армія нізвідки не йде без спротиву, тому просування українських військ має бути обережним і повільним.

    Як вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW), відхід росіян із західного берега Дніпра на Херсонщині навряд чи є пасткою, яка має заманити українські війська у бій поблизу Херсону, як припускають деякі українські та західні джерела.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.