• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Байден: Є багато речей, які Україна хоче, але ми не зробили

    Опубликовано: 2022-11-11 13:00:25

    США не роблять усе, чого хоче Україна. Але дають їй "раціональну можливість захистити себе", заявив на брифінгу президент США Джо Байден.

    США не дають Україні карт-бланш, зазначив він. "Є багато речей, які Україна хоче, але ми не зробили", – визнав американський президент.

    За словами Байдена, його запитували, чи США нададуть американські літаки, щоб гарантувати безпеку неба над Україною.

    "Я відповів: "Ні, ми не збираємося цього робити. Ми не збираємося вплутуватися в третю світову війну, вступати у прямий бій із російськими літаками"", – сказав президент США.

    Байден також зазначив, що США не дали Україні жодної далекобійної ракети для HIMARS. "Ми не дали їм жодної з тих, що летять на 600 миль (близько 950 км. – Ред.), тому що я не хочу, щоб вони почали бомбити російську територію", – пояснив він.

    Однак США нададуть Україні все "для раціональної можливості захистити себе", запевнив президент США.

    "Ми хочемо переконатися, що вони здатні захистити себе та протистояти найжахливішій агресії з часів Другої світової війни, яку розпочав (російський диктатор. – Ред.) Путін на території України. І на карту поставлено дуже багато", – сказав він.

    Байден "здивується", якщо після виборів до Конгресу серед республіканців буде більшість, яка скаже, що не збирається фінансувати "законні оборонні потреби України".

    Марко Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.