• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Бундестазі хочуть заблокувати мільярди євро ЄС для Угорщини – Politico

    Опубликовано: 2022-11-11 11:30:27

    Керівні партії Німеччини, ймовірно, закличуть канцлера Олафа Шольца не давати добро на мільярди євро допомоги Угорщині, доки не будуть "ретельно" проаналізовані антикорупційні реформи влади цієї країни в галузі верховенства права. Якщо Будапешт надасть "належні докази", що серйозно поставився до демократичних перетворень і "вжив ефективних заходів щодо виправлення становища", він отримає близько 7,5 млрд євро з фондів ЄС, пише Politico.

    Рішення про виділення угорцям грошей або пролонгацію блокування ухвалюватиметься у грудні.

    На початку листопада, пише видання, антикорупціонери у Будапешті попередили, що прем'єр країни Віктор Орбан "обманює ЄС обіцянками реформ". У Бундестазі поділяють ці побоювання.

    Парламентські групи Соціал-демократичної партії, Зелених та Вільної демократичної партії мають намір сьогодні, 10 листопада, винести на голосування заклик до уряду "ретельно оцінити" реформи Угорщини, і чи "стійкі" вони.

    ЄС також тримає на паузі доступ Угорщини до 5,8 млрд євро для фонду відновлення після епідемії коронавірусу – і потребує подальших реформ судової системи перед тим, як виділити ці гроші.

    "Є серйозні сумніви у політичній волі угорського уряду провести необхідні реформи не лише на словах, а й на ділі", – пишуть у чернетці звернення депутати.

    Раніше у відданості Орбана реформам засумнівалися тією чи іншою мірою Нідерланди, Бельгія та Ірландія.

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.