• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна вперше очолила Комісію зі збереження морських живих ресурсів Антарктики

    Опубликовано: 2022-11-08 09:30:11

    За підсумками 41-е засідання Комісії зі збереження морських живих ресурсів Антарктики, яка проходила в Австралії, Україна очолила організацію вперше із часу набуття членства в 1994 році.

    Про це 6 листопада повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

    Головою організації став український дипломат, колишній посол України в Чилі Віталій Цимбалюк. Українське науково-дослідне судно "Ноосфера" збираються залучити до екологічних, океанологічних та біологічних досліджень у морських водах Антарктики.

    "Для нас це можливість відстоювати наукові та рибогосподарські інтереси в Антарктиці", — пояснив міністр освіти і науки.

    Шкарлет додав, що Україна продовжує  представляти у Південному океані свій рибальський флот на двох видах промислу, завдяки чому Антарктика залишається для українців важливим рибопромисловим регіоном.

    "В умовах повномасштабного вторгнення РФ на територію України промисел в Антарктиці є єдиною можливістю забезпечити українців власною продукцією", — зазначив очільник Мінкульту.

    Нагадаємо, ще до повномасштабного вторгнення, у січні 2022 року Україна відправила вперше за 20 років флагман українського науково-дослідного флоту – криголам "Ноосфера" у свій перший рейс до Антарктиди. Це судно держава придбала на прохання українських вчених із антарктичної станції "Академік Вернадський".

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.