• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада посилила захист фінансової системи на тлі війни

    Опубликовано: 2022-11-07 15:00:44

    Верховна Рада сьогодні ухвалила в цілому законопроект №8008, спрямований на захист фінансової системи України від загроз, що виникають внаслідок агресії російської федерації, повідомив у Telegram голова фінансового комітету парламенту, народний депутат Данило Гетманцев, пише УНН.

    Цитата

    "Законопроєкт спрямований на забезпечення захисту економічних та внутрішніх інтересів національної безпеки України, територіальної цілісності, а саме захисту фінансової системи України від загроз, що виникають внаслідок агресії рф в Україні, зокрема, шляхом недопущення до керівництва та управління суб’єктами первинного фінансового моніторингу осіб, які є громадянами рф та/або підтримують збройну агресію проти України", - зазначив Гетманцев.

    Важливим він також назвав те, що законопроєкт розроблено на виконання норм Директиви (ЄС) 2015/849 та стандартів FATF, імплементацію яких передбачено Угодою про асоціацію.

    Деталі

    За даними голови комітету Данила Гетманцева, законопроектом передбачається також:

    розширити перелік клієнтів, яким суб’єкт первинного фінансового моніторингу зобов’язаний встановити високий ризик ділових відносин особами, які пов’язані з російською федерацією;
    включити олігархів до переліку клієнтів, яким СПФМ зобов’язаний встановити високий ризик ділових відносин;
    виключити підсанкційних осіб з переліку клієнтів, яким встановлюється неприйнятно високий рівень ризику, залишивши для таких осіб високий рівень ризику;
    розширити ознаки порогової фінансової операції ознакою, при якій однією з учасників операції є особа російської федерації та інше.
    Довідково

    Як зазначає регулятор НКЦПФР, суб’єктами первинного фінансового моніторингу, зокрема, є банки, страховики (перестраховики), страхові (перестрахові) брокери, кредитні спілки, ломбарди та інші фінансові установи.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.