• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • РФ розмістила у Білорусі МіГ-31К з ракетами «Кинджал» - британська розвідка

    Опубликовано: 2022-11-02 10:00:06

    Росія перекинула на територію Білорусі літаки-перехоплювачі, здатні нести балістичні ракети "Кинджал", щоб представити Білорусь як дедалі більшого співучасника війни.

    Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані своєї розвідки.

    "Зображення показали, що два літаки-перехоплювачі МіГ-31К майже напевно були припарковані на білоруському аеродромі Мачулищі 17 жовтня, а поряд з ними у захисному земляному насипі зберігався великий контейнер. Цілком ймовірно, що контейнер пов'язаний з балістичною ракетою повітряного базування AS-24 "Кинджал", великогабаритним боєприпасом, для перевезення якого адаптований варіант МіГ-31К", - йдеться в повідомленні.

    Заданими розвідки, Росія прийняла на озброєння ці ракети з 2018 року, але раніше вони не використовувалися в Білорусі.

    Зазначається, що запаси ракет "Кинджал" ймовірно, дуже обмежені.

    "При дальності понад 2000 км розміщення "Кинджалів" у Білорусі дає Росії невелику додаткову перевагу з погляду ураження додаткових цілей на території України. Швидше за все, вона здійснила розгортання ракет в основному для того, щоб надіслати повідомлення Заходу і представити Білорусь як дедалі більшого співучасника війни", - йдеться в повідомленні.

    Нагадаємо, 20 жовтня заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов заявив, що ймовірність повторного наступу російських сил з території Білорусі є і наразі така загроза зростає.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.