• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти спровокували екологічну катастрофу на ЗАЕС – Енергоатом

    Опубликовано: 2022-11-01 13:20:04

    Діяльність російських окупантів на Запорізькій АЕС спровокувала екологічну катастрофу. Через зупинку енергоблоків у ставок-охолоджувач станції не потрапляє тепла вода, що призвело до масового вимирання риб. Про це в Telegram повідомила компанія "Енергоатом", передає УНН.

    Цитата

    "Наслідки злочинної діяльності рашистів на Запорізькій АЕС призводять ще й до екологічної катастрофи. Вони нищать важливу екологічну складову роботи станції. Внаслідок зупинки енергоблоків станції тепла вода не потрапляє у ставок-охолоджувач ЗАЕС, у результаті чого температура води впала до близько +13 градусів. Це призвело до масового вмирання риби у ставку", – ідеться у повідомленні.

    Деталі

    Як зазначили, у ставку є два види риб – тепловодна терапія та азійський сом. Їх завезли близько 25 років тому. Риби виконували санітарну функцію: знищували зелені водорості й забезпечували чистоту охолоджувальних трубок конденсатора турбіни.

    За сприятливих умов, коли температура взимку не опускалася нижче +18 градусів, риба розмножувалася. Як повідомили в "Енергоатомі", якщо температура води у ставку-охолоджувачі не підвищиться найближчим часом, на берег викине близько тисячі тонн дохлої риби.

    Нагадаємо

    Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що розчарований повільним прогресом у створенні захисної зони довкола Запорізької АЕС.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.