• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британська розвідка: мобілізованим росіянам видали майже непридатні автомати

    Опубликовано: 2022-11-01 13:00:40

    росія направила на передову в Україну кілька тисяч новомобілізованих резервістів, яких у більшості випадків погано оснастила зброєю. Зокрема, їм видали майже непридатні для використання автомати АКМ (автомати Калашникова модернізовані), йдеться у останньому звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

    Цитата

    "Зображення з відкритих джерел свідчать про те, що ті гвинтівки, які були видані мобілізованим резервістам, зазвичай є автоматами АКМ, зброєю, яка вперше була представлена ​​в 1959 році. Більшість з них, ймовірно, майже непридатні для використання через погане зберігання", - йдеться в повідомленні.

    Деталі

    Розвідники зазначають, російські офіцери стурбовані тим, що деякі новомобілізовані прибувають воювати проти України без зброї.

    Те, що резервістам видали гвинтівки АКМ, ймовірно, ускладнить і без того напружену логістичну систему рф, зауважують у МО Британії. Усе тому, що АКМ стріляє патронами калібру 7,62 мм, тоді як російські регулярні бойові частини в основному озброєні гвинтівками АК-74М або АК-12 калібру 5,45 мм.

    "Інтеграція резервістів із військовослужбовцями-контрактниками та ветеранами бойових дій в Україні означатиме, що російським логістам доведеться доставляти на передові позиції два типи боєприпасів до стрілецької зброї, а не один", - пояснили розвідники.

    Нагадаємо

    МО Британії повідомило, що до будівництва лінії "вагнера" можуть залучити вʼязнів з ВІЛ і гепатитом С, яких російська приватна військова компанія "вагнер" вербує на війну проти України.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.