• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США розглядають передачу Україні комплексу ППО HAWK. Це попередник системи Patriot — Reuters

    Опубликовано: 2022-10-25 14:00:24

    У Вашингтоні розглядають передачу Україні зенітно-ракетного комплексу HAWK, який був попередником системи протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомляє Reuters із посиланням на високопоставлених американських чиновників.

    Американці кажуть, що Білий дім розглядає можливість відправлення старих комплексів ППО HAWK Україні, щоб допомогти країні захиститись від атак безпілотників та ракет.

    Наголошується, що ракети-перехоплювачі HAWK стануть модернізацією переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger. В адміністрації президента США Джо Байдена відмовилися від офіційних коментарів, тому не вдалося визначити, скільки систем і ракет HAWK є.

    Ймовірно, США спочатку відправлять ракети-перехоплювачі для системи HAWK Україні, оскільки поки що незрозуміло, чи достатньо установок перебувають у хорошому стані — системи були на зберіганні десятиліттями.

    Оголошення можливого пакету допомоги із системами HAWK розглядається цього тижня — офіційні особи США попереджали раніше, що розмір та склад пакетів допомоги можуть швидко змінюватися.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.