• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британська розвідка розповіла про успіхи України у боротьбі з іранськими дронами

    Опубликовано: 2022-10-25 12:45:28

    Росія використовує велику кількість іранських безпілотників Shahed-136, щоб "пробити" дедалі ефективнішу українську протиповітряну оборону.

    Про це йдеться у звіті розвідки Британії.

    Зазначається, що Росія продовжує використовувати іранські безпілотні літальні апарати для атак по Україні. Утім, зусилля української ППО щодо збиття дронів-камікадзе стають все більш успішними.

    У розвідці нагадують, що офіційні джерела, зокрема президент Володимир Зеленський, стверджують, що перехоплюється до 85% атак.

    "Ці безпілотні літальні апарати повільні, галасливі та літають на малих висотах, що дозволяє легко атакувати поодинокі літальні апарати звичайними засобами ППО. Росія, ймовірно, витрачає велику кількість іранських БПЛА Shahed-136, щоб долати дедалі ефективнішу систему ППО України", - зазначають у розвідці Британії.

    У відомстві підкреслюють, що швидше за все, дрони-камікадзе використовуються як заміна російській високоточній зброї великої дальності.

    Нагадаємо, що Україна в останні тижні зазнала десятки атак російської армії з використанням іранських безпілотників Shahed-136, маркованих як "Герань-2". Офіційно Іран заперечує постачання безпілотників до Росії, а Кремль заперечує, що його сили використовували іранські безпілотники для атак на Україну.

    Крім того, іранських інструкторів привезли до Білорусі, вони координують запуски дронів-камікадзе Shahed-136 по об’єктах інфраструктури в Україні.

    Також росіяни привезли іранських інструкторів на окуповані території Херсонської області та Криму, щоб навчитись використовувати дрони-камікадзе Shahed-136.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.