• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британська розвідка оцінила можливість створення боєздатних частин РФ у Білорусі

    Опубликовано: 2022-10-21 12:30:26

    Росія навряд чи зможе створити боєздатні формування у Білорусі, а заяви про створення спільного російсько-білоруського угруповання військ потрібні для відвернення уваги України.

    Про це йдеться в повідомленні розвідки Британії.

    Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 14 жовтня заявив, що до нового російсько-білоруського угруповання військ будуть залучені 70 тис. білоруських військових і до 15 тис. росіян.

    "На сьогоднішній день малоймовірно, що Росія справді розмістила значну кількість додаткових військ у Білорусі. Росія навряд чи зможе сформувати боєздатні формування заявленої чисельності: її війська сконцентровані в Україні. Білоруські військові, швидше за все, зберігають мінімальну спроможність для проведення складних операцій", - йдеться в повідомленні.

    Британська розвідка вважає, що ця заява є, ймовірно, спробою продемонструвати російсько-білоруську солідарність і переконати Україну перевести сили на охорону північного кордону.

    Нагадаємо, що заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов 20 жовтня повідомив, що ймовірність повторного наступу російських сил з території Білорусі є і наразі така загроза зростає.

    Зазначимо, на думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), країна-агресор РФ може використати додаткові сили в Білорусі для того, щоб українські війська залишалися під Києвом, уникнувши таким чином їхнього перекидання в інші місця для подальшого контрнаступу.

    Саме тому самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та лідер країни-агресора РФ Володимир Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.