• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський вважає оголошення РФ воєнного стану на окупованих територіях «чекістською істерикою»

    Опубликовано: 2022-10-20 11:15:34

    Президент Володимир Зеленський вважає істеричним рішення президента Росії Володимира Путіна оголосити воєнний стан у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, про анексію яких РФ оголосила раніше. Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

    "Росія півроку цуралася навіть слова "війна", карала за нього своїх же людей кримінальними справами, а тепер сама ж оголошує воєнний стан на окупованих територіях. Окупанти самі принесли війну на нашу землю під свою постійну брехливу тріскотню про нібито переговори. А тепер підписують якісь укази, що закріплюють війну. Ну, що можу сказати? Просто істерика у товаришів чекістів. Істерика, яка буде тим більше, чим ближче буде поразка Росії", - сказав він.

    Президент також звернувся до мешканців окупованих районів півдня і сходу України із закликом уникати будь-яким чином імовірної мобілізації на цих територіях з боку окупаційних структур.

    "Найближчим часом окупанти намагатимуться забрати чоловіків у свою армію всюди, так само як в Донецьку й Луганську. Будь-ласка, уникайте цього так, як можете. Намагайтеся виїхати з окупованої території. Якщо ж ви не можете цього зробити і опинитеся в російських військових структурах, за першої ж нагоди намагайтеся скласти зброю і прийти на українські позиції", - підкреслив він.

    Нагадаємо також, що Міністерство закордонних справ вважає, що оголошення Росією воєнного стану на окупованих нею територіях України має на меті придушити опір мешканців цих регіонів.

    А секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що оголошення РФ воєнного стану на території чотирьох областей України свідчить про підготовку Росією до масової депортації населення звідти.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.