• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оголошенням воєнного стану на окупованих територіях РФ хоче придушити опір місцевих мешканців - МЗС

    Опубликовано: 2022-10-20 10:30:21

    Міністерство закордонних справ вважає, що оголошення Росією воєнного стану на окупованих нею територіях України має на меті придушити опір мешканців цих регіонів. Про це йдеться у заяві відомства.

    "РФ розпочала новий етап терору на тимчасово окупованих територіях України. Оголошення так званого "воєнного стану" з боку РФ має на меті придушити опір мешканців Луганщини, Донеччини, Запоріжжя та Херсонщини, які виступають проти російської окупації. Навіть масована російська пропаганда не здатна замаскувати провал зусиль Росії з анексії українських територій", - сказано у ній.

    МЗС підкреслює, що відповідний указ президента РФ Володимира Путіна є нікчемним та не несе правових наслідків для України та її громадян, а також для міжнародної спільноти.

    "Натомість такий крок є черговим прикладом злочинів російського керівництва проти української держави та українців. Незважаючи на агонії режиму в Кремлі, Україна продовжуватиме звільняти окуповані території та рятувати своїх людей", - запевнили в міністерстві.

    Зовнішньополітичне відомство закликало міжнародних партнерів рішуче засудити намір російських окупаційних адміністрацій під виглядом заявленого воєнного стану позбавити мешканців базових прав людини, а також їхні незаконні плани легалізувати мародерство, примусові депортації та мобілізацію.

    Крім того, у МЗС закликають якнайшвидше надати Україні сучасні системи протиракетної та протиповітряної оборони, аби захистити цивільне населення від російських ракетних атак та атак дронів-камікадзе.

    Нагадаємо, що секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що оголошення РФ воєнного стану в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України свідчить про підготовку нею до масової депортації населення, а радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає це намаганням легалізувати розграбування майна українців перед черговим "перегрупуванням" російських військ.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.