• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відмова від російського газу в ЄС відбувається швидше, ніж планувалося — голова Єврокомісії

    Опубликовано: 2022-10-19 18:00:01

    Країнам ЄС вдалося значно знизити залежність від російського газу швидше, ніж планувалося. Про це заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

    Країнам ЄС вдалося значно знизити залежність від російського газу швидше, ніж планувалося.

    Деталі
    «Коли в березні ми запропонували план відмови від імпорту вуглеводнів з Росії, ми дуже сильно залежали від російського газу. Тоді ми вважали, що знадобиться кілька років для того, щоб замістити газ із Росії. Але факт такий: нам знадобилося лише вісім місяців для того, щоб замістити дві третіх (від загального обсягу постачання газу з Росії, — ред.)», — сказала фон дер Ляєн в середу, виступаючи на пленарному засіданні Європейського парламенту в Страсбурзі.

    За її словами, ЄС вдалося здійснили масштабний перехід на інших закордонних постачальників газу, але це далося великою ціною.

    «Для того, щоб зберегти конкурентоспроможність, ми маємо вкладати кошти в розвиток власних джерел енергії, особливо відновлюваної», — додала фон дер Ляєн.

    Нагадаємо
    За даними Bloomberg, Єврокомісія підготувала перелік заходів у відповідь на енергетичну кризу, проте вирішила не включати до нього озвучену раніше пропозицію запровадити обмеження максимальних цін на газ.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.