• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий банк визнав усі видані Білорусі кредити необслуговуваними

    Опубликовано: 2022-10-19 09:30:20

    Світовий банк перевів усі позики, надані Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), видані Республіці Білорусь або гарантовані нею, у статус невиконуваних. Про це повідомляє пресслужба Світового банку.

    Деталі
    «Ця дія була здійснена відповідно до встановленої процедури Світового банку, згідно з якою всі кредити, надані країні або гарантовані нею, стають непрацюючими, якщо платіж за будь-яким кредитом прострочено більш ніж на шість місяців», — йдеться у повідомленні.

    Станом на 14 жовтня 2022 року прострочена заборгованість Республіки Білорусь перед МБРР склала $68,43 млн в еквіваленті. Основна сума непогашених позик МБРР становить $967 млн, або 0,42% від загальної суми непогашених позик МБРР.

    Вплив МБРР на позики Білорусі, які перебувають у статусі непрацюючих, є відрахуванням на дохід приблизно $12,75 млн в еквіваленті.

    Нагадаємо
    2 березня 2022 року група Світового банку припинила всі свої програми в Білорусі. З травня 2020 року Білорусі не було схвалено жодного нового кредиту.

    У квітні білоруська влада оголосила, що виконуватиме зобов'язання перед Світовим банком, та ЄБРР у національній валюті.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.