• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В армії Росії знижується боєздатність та моральний дух, підрозділи деградують — ISW

    Опубликовано: 2022-10-14 15:00:40

    Російські окупанти все частіше стикаються зі зниженням боєздатності та рівня морального духу, що майже унеможливлює проведення наступів навіть на обмежених ділянках фронту. Такого висновку дійшли у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

    Аналітики стверджують, що моральний стан, дисципліна і боєздатність окупаційних військ, що все більше погіршуються, можуть призвести до тимчасового призупинення наступальних дій на обмежених територіях.

    Інститут наводить приклад повідомлення Генерального штабу Збройних Сил України про те, що в Донецькій області деякі російські підрозділи отримують накази від командирів про тимчасове припинення наступальних операцій через вкрай низький моральний і психологічний стан, високий рівень дезертирства і невиконання бойових наказів.

    Подібний стан справ у російській армії, ймовірно, відображає той факт, що підрозділи окупантів дедалі більше деградують, ведучи наступ у районі Бахмута та Донецька.

    У міру деградації підрозділів вони, найімовірніше, переформатуються з розрізненими бойовими порядками, що веде до ще більшої деморалізації та неузгодженості у проведенні наступів.

    Призупинення наступу на Донеччині, майже єдиних районах, де росіяни атакують, ще більше ускладнить зусилля РФ із захоплення нових територій та погіршить моральний дух, а також загальне виснаження бойових сил, констатували у зведенні.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ http://liga.net/

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.