• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Комітет з питань соціальної політики Верховної Ради України підтримав законопроєкт №8032 про призначення пенсій борцям за незалежність у ХХ столітті

    Опубликовано: 2022-10-13 10:58:44

    Законопроєкт передбачає призначення пенсій за особливі заслуги політв'язням комуністичного режиму, які боролися за незалежність України у ХХ столітті. Його співавторами стали 39 народних депутатів з різних фракцій та груп. Наразі, комітет рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт за основу. Далі за процедурою він буде внесений до парламенту і голосуватиметься у двох читаннях. Під час засідання, голова комітету Галина Третьякова висловила впевненість, що законопроєкт буде ухвалено в цілому до кінця 2022 року.

    "Сподіваюся, найближчим часом законопроєкт буде винесений на пленарне засідання, і українська держава нарешті відновить соціальну справедливість у ставлення до тих, завдяки кому ця держава постала", - прокоментував рішення комітету ініціатор законопроєкту Володимир В'ятрович.

    ГО "Центр досліджень визвольного руху" підтримує законопроєкт і закликає громадськість та ЗМІ поширювати інформацію про необхідність його ухвалення в найкоротші терміни. "На 8-му році війни Росії проти України, чимало дисидентів та борців за незалежність у ХХ столітті є досі забуті державою і живуть за межею бідності. Середня пенсія українських політв'язнів радянських часів становить 4-6 тисяч гривень на місяць, що є неприпустимо для суспільства, яке багато років бореться з російською агресією і платить велику ціну за власну незалежність. Держава нарешті повинна віддати належне цим людям", - прокоментувала законопроєкт в.о. директора Центру досліджень визвольного руху Дарія Гірна.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.