• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • СБУ виявила нову катівню росіян поблизу однієї із святинь в Донецькій області

    Опубликовано: 2022-10-12 13:00:37

    Співробітники Служби безпеки виявили місце незаконного утримання людей у звільненому Святогірську Донецької області. Катівня була облаштована в пансіонаті відпочинку неподалік від Святогірської Лаври.

    Про це 11 жовтня повідомила пресслужба СБУ.

    Окупанти насильно тримали в катівні місцевих мешканців, які підтримували територіальну цілісність України. Оперативники та слідчі СБУ оглянули приміщення — виявили предмети, які напряму вказують на ознаки тортур.

    Наразі проводиться комплекс слідчо-оперативних заходів, також слідчі СБУ встановлюють кількість та особи постраждалих. Паралельно триває розшук причетних до катувань.

    У рамках розпочатого кримінального провадження за ч.ч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії.

    Виявлення і документування протиправної діяльності здійснювали співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Держприкордонслужбою за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

    Нагадаємо, що раніше Служба безпеки України повідомила, що в Куп'янську окупанти влаштували незаконну в'язницю в будівлі райвідділку поліції, де тримали біля 400 людей.

    Загалом, як повідомили у Національній поліції, на деокупованих територіях Харківщини виявили 10 катівень. Про одну з них - у будівлі поліції в Балаклії та біля неї - раніше вже повідомлялося окремо.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.