• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці можуть оформити в Польщі лікарняний: інструкція

    Опубликовано: 2022-10-12 09:15:00

    У Польщі, де знаходиться найбільше українців у порівнянні з іншими країнами ЄС, можна розраховувати на оплачуваний лікарняний, проте є певні нюанси. Про це повідомляє видання UKrainianinpoland, інформує УНН.

    Деталі

    Для того, щоб був передбачений лікарняний, громадяни України повинні легально працювати та сплачувати відрахування на медичне страхування.

    У Польщі, як і в Україні, оформленням лікарняного займається сімейний лікар. Він проводить огляд та приймає рішення про надання вам лікарняного, який видається в електронному вигляді. Лікарняний автоматично потрапляє до системи ZUS.

    Які виплати передбачені у зв'язку з лікарняним

    1. Компенсація 80% від зарплати через хворобу без госпіталізації.
    2. Якщо хвороба настала під час вагітності, внаслідок нещасного випадку на роботі, а також у випадках професійних захворювань та у ситуації, коли лікарняний надається для обстежень та маніпуляцій, пов'язаних із донорством – 100% від зарплати.
    3. Якщо пацієнт перебуває у шпиталі (без урахування причин вище) – компенсація 70% від зарплати.
    4. 80% від зарплати у разі лікарняного, виданого для догляду за хворою дитиною чи іншим родичем.

    На який час можна оформити лікарняний

    Немає чітких обмежень щодо терміну лікарняного. Адже у кожної людини може бути індивідуальна кількість днів. Отже, ніхто не має права змушувати закривати лікарняний.

    Доповнення

    Українці, які через повномасштабне вторгнення росії виїхали до Словаччини, можуть отримати там безоплатну медичну допомогу.

    Кароліна Гайдук

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.