• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нобелівка миру: російський «Меморіал», білорус Біляцький та Центр громадянських свобод

    Опубликовано: 2022-10-07 14:30:18

    Нобелівську премію миру отримали правозахисники з України, Росії та Білорусі. Про це повідомляється на офіційному сайті премії.

    "Норвезький Нобелівський комітет вирішив присудити премію миру 2022 року правозахиснику Алесю Біляцькому з Білорусі, російській правозахисній організації "Меморіал" і українській правозахисній організації "Центр громадянських свобод", – йдеться у повідомленні Нобелівського комітету.

    У комітеті також зазначають, ці лауреати протягом багатьох років пропагували право критикувати владу та захищати основні права громадян.

    "Вони доклали видатних зусиль, щоб задокументувати воєнні злочини, порушення прав людини та зловживання владою. Разом вони демонструють важливість громадянського суспільства для миру та демократії", – йдеться у повідомленні Нобелівського комітету.

    У 2021 році лауреатом премії миру стали Марія Ресса та Дмитро Муратов "за їхні зусилля щодо боротьби за свободу самовираження, яка є передумовою для демократії та сталого миру".

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.