• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На кордоні РФ з Естонією зникли понад тисячу українців

    Опубликовано: 2022-10-06 12:00:40

    Вантажівки у невідомому напрямку вивезли сотні українських біженців, які перебували на кордоні РФ з Естонією.

    Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

    "Понад тисячу українців, більшість з яких маріупольці, що перебували в районі Івангороду для перетену кордону Росії з Естонію зникли. Буквально. За словами міністра внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметсу вантажівки у невідомому напрямку вивезли сотні українських біженців, які перебували там останніми днями", - зазначив Андрющенко.

    За його словами, влада Естонії намагається з’ясувати, що відбулось та виказує занепокоєння, передбачаючи, що Росія може використовувати українців для провкації в частині перетину кордону поза межами пунктів перетину.

    "Однак, враховуючи, що окрім знущання очікуванням просто неба, ФСБ активно застосовували фільтраційні заходи та з оглядом на “автоматичне набуття громадянства” ми більш схильні до думки, що за досвідом Маріуполя людей просто депортували в середину Росії без можливості виїзду та частково перемістили до фільтраційних таборів. На жаль, не вдається встановити зв’язок з тими, хто перебував в черзі на перетин кордону", - зауважив Андрющенко.

    Він підкреслив, що подібна ситуація з чергами та знущанням над українцями з боку ФСБ Росії також спостерігається в районі естонських пунктів перетину Койдула та Лухама.

    "Росія продовжує геноцид українців та продовжує робити все, аби тримати маріупольців в заручниках на території Росії. Якщо це не черговий військовий злочин, то я не знаю цьому іншої назви", - наголосив Андрющенко.

    Він наголосив, що якщо прямо зараз не буде втручання та резонансу, тисячі українців опиняться в заручниках Росії.

    "Перші тисячі вже майже втрачено. Однак, ще надія є. Окремі слова вдячності Уряду та громадянам Естонії за допомогу, підтримку та небайдужість щодо українців, зокрема - маріупольців", - зазначив Андрющенко.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.