• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На деокупованому лівобережжі Осколу знайшли рештки жорстоко вбитих цивільних, скованих кайданками

    Опубликовано: 2022-10-06 10:30:26

    Головне управління поліції в Харківській області розслідує загибель двох чоловіків, тіла яких знайшли після деокупації напередодні села Новоплатонівка Борівської громади, розташованої на лівому березі річки Оскіл, де російські війська залишалися й після їхнього виходу з решти території області.

    Як повідомляє обласна прокуратура, тіла цивільних було знайдено у ямі на території бази відпочинку. Ліва рука одного загиблого була з’єднана кайданками з правою рукою іншого. Під час огляду на черепі одного із чоловіків виявлено перелом лівої скроневої ділянки, у другого — вогнепальне поранення черепа.

    Справу відкрито за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (частина 2 статті 438 Кримінального кодексу).

    За попередніми даними, чоловіків вбив російський спецназ, який під час окупації населеного пункту розміщувався на цій базі у складі 250-350 осіб з періодичною ротацією.

    Наразі тіла загиблих направлено для проведення судово-медичної експертизи. Також правоохоронці вилучили вісім хомутів та дві мотузки.

    Як вказують у поліції, вік загиблих - приблизно від 30 до 35 років. Тіла знаходилися у піщаній ямі розміром 2,5х2,5 метри і глибиною 4 метри. Особи загиблих встановлюються.

    Нагадаємо також, що після звільнення у вересні найбільшого зі звільнених міст Харківської області - Ізюма - там виявили масове поховання біля 450 людей у лісі, зокрема зі слідами насильницької смерті та катувань, що викликало й гучну міжнародну реакцію.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.