• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В УСПП закликають «начинити» корвет «Гетьман Іван Мазепа» озброєнням українського виробництва

    Опубликовано: 2022-10-04 12:06:44

    У Туреччині спустили перший побудований для ВМС України корвет класу «Ada», названий в честь українського гетьмана.

    Корабель був закладений рівно рік тому, передбачалася його добудова (технічне оснащення в Україні). Проте через війну такий сценарій є важким для реалізації.

    В Українському союзі промисловців і підприємців ще до війни закликали з урахуванням вітчизняного промислового потенціалу до максимальної локалізації кораблебудування загалом і корветної програми зокрема в Україні.

    Ця ідея має бути продовжена, як тільки буде забезпечена безпекова складова (деокупація південних територій, потужне ППО для захисту виробничої інфраструктури тощо).

    Наразі ж Україна може забезпечити начиння майбутнього корвету (планується поставити на службу ВМС України в 2024 році) комплектуючими видами озброєння власного виробництва.

    Також локалізація могла б покрити потребу в силових установках, засобах гідроакустики, системах мінно-торпедного озброєння, корабельних радіолокаційних станцій.

    “Це завантажить наші підприємства, зробить корвет справді витвором українського ОПК, а також закладе основу для відновлення кораблебудування після війни”, - зазначив президент УСПП Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.