• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • А.Кінах: завданням дипломатії стане нарощування кількості країн-прихильниць вступу України в НАТО

    Опубликовано: 2022-10-04 12:05:01

    Подана заявка на приєднання до Північноатлантичного альянсу (НАТО) є підтвердженням намірів України стати частиною безпекового союзу. Втім, варто розуміти, що цей процес не є одномоментним і потребуватиме значних дипломатичних зусиль для його пришвидшення.

    На цьому наголосив прем'єр-міністр України в 2001-2002 рр, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    “Заявка - це вияв політичної і суспільної волі України, сигнал нашим партнерам, що ми прагнемо більш тісної співпраці в безпековій сфері, готові до неї.Тому це потужний крок на міжнародній геополітичній арені”, - переконаний лідер ділової спільноти.

    На його погляд, це також дещо змешить градус нагнітання агресором напруги навколо теми можливого застосування рф тактичної ядерної зброї.

    “Наразі країни Балтії, низка країн Центральної і Східної Європи вже висловилися за підтримку розширення НАТО і прийняття в альянс України. Решта європейських урядів обережно зазначають про політику “відкритих дверей”. Наразі вітчизняна дипломатія має сконцентруватися на тому, щоб відкритих прихильників українського членства ставало все більше. Адже незворотньо до цього питання ми повернемося вже на офіційному, юридичному рівні. Плюс, якщо рівень військової підготовки і доблесті ЗСУ дивує весь світ, то у таких сферах, як верховенство права, судова система і т.д. потрібно ще багато чого доопрацювати. Стандарти НАТО - це не тільки про готовність армії, але й про готовність країни в цілому і системи держуправління”, - наголосив президент УСПП.

    Тому пріоритетом №1 в тилу зараз є покращення умов для бізнесу і інвесторів, правова захищеність,  розгалуження системи страхування ризиків (державно-приватне партнерство), жорстка протидія корупції і т.д.

    “Тоді цей процес разом із зусиллями дипломатії і нашими успіхами на фронті стануть  фактором пришвидшеного кандидатства,членства в НАТО як стратегії зміцнення національної безпеки України  та світу”, - підсумував Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.