• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кількість загиблих через війну в Україні дітей перевищила 400

    Опубликовано: 2022-10-03 13:00:51

    За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, принаймні 399 дітей загинуло та понад 783 отримали поранення різного ступеню тяжкості внаслідок повномасштабної збройної агресії Росії проти України. Такі дані станом на ранок 1 жовтня повідомляють в Офісі генерального прокурора.

    Натомість вони не враховують дані про дітей, загиблих внаслідок обстрілу цивільної колони між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом Харківської області. За офіційними даними, з 24 загиблих 13 були дітьми.

    При цьому в ОГП підкреслюють, що вищевказані цифри щодо постраждалих за час війни дітей не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на окупованих та звільнених територіях.

    Найбільше ж дітей загинули чи були поранені у Донецькій області - таких встановлено 402, в Харківській - 232, Київській - 116, Миколаївській - 75, Чернігівській - 68, Луганській - 64, Херсонській - 55, Запорізькій - 50, Дніпропетровській - 29.

    Останніми було враховано двох дітей віком 10 та 14 років, що загинули 30 вересня внаслідок ракетного обстрілу гуманітарної колони автомобілів в Запоріжжі, та 3-річну поранену тоді ж дівчинку.

    Крім того, 30 вересня через обстріл окупантами Миколаєва отримала поранення 17-річна дівчина, а вже ніч на 1 жовтня внаслідок обстрілу цього ж міста було травмовано 3-місячне немовля.

    Також в ОГП інформують, що через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2562 заклади освіти. З них 295 зруйновано повністю.

    Зазначимо при цьому, що за даними моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, станом на 26 вересня було відомо про загибель через війну в Україні 157 дівчат і 190 хлопчиків, а також 35 дітей, стать яких ще не вдалось встановити. Загалом же з 24 лютого загинули принаймні 5996 мирних мешканців, зокрема 2334 чоловіки, 1605 жінок та 1675 дорослих невстановленої статі.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.