• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗСУ отримують від США ізраїльські засоби боротьби з іранськими дронами, - посол

    Опубликовано: 2022-09-28 12:45:42

    Збройні сили України вже отримують для боротьби з іранськими дронами-камікадзе ізраїльські засоби, вироблені у США.

    Як повідомляє РБК-Україна із посиланням на ефір національного телемарафону, про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

    За його словами, іранські дрони є копіями американських, які були збиті Іраном на території Сирії.

    "Вони зробили максимально схожу копію. Але, безумовно, та ізраїльська промисловість, яка працює в цьому секторі, вона є фактично вся спільним підприємством зі Сполученими Штатами. І за моєю інформацією, ми саме від Сполучених Штатів вже отримуємо те, що нам потрібно. Знову-таки, не без згоди Ізраїлю", - сказав Корнійчук.

    Так він відповів на запитання ведучого, чи може Ізраїль допомогти Україні у боротьбі з іранськими дронами, які використовують армію РФ проти України.

    Дипломат пояснив, що, як правило, усі ноу-хау та патентовані розробки вимагають дозволу від країни-виробника чи розробника.

    "Тобто, якщо в спільному підприємстві з американцями частина розроблена Ізраїлем або це ізраїльська розробка, яка виробляється в Британії чи інших європейських країнах, Ізраїль такий дозвіл дасть через треті країни. Сьогодні, я вважаю, що це найважливіше зрушення, яке сталося за останні місяці завдяки нашому нескінченному тиску на ізраїльську сторону", - розповів Корнійчук.

    Раніше стало відомо, ізраїльський оборонний підрядник постачає ЗСУ системи протидії дронам через Польщу. Устаткування продається таким чином, щоб уникнути відмови країни про допомогу Україні в сучасному озброєнні.

    АРТУР РОДИВИЛОВ

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.