• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Над Одесою збили три ворожі безпілотники

    Опубликовано: 2022-09-27 11:45:36

    Українські сили протиповітряної оборони ввечері 26 вересня знищили три безпілотні літальні апарати, що з'явилися над Одесою та поблизу неї. Про це йдеться у повідомленні оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Збройних сил України.

    "По Одещині ворог спрямував чергову атаку дронів-камікадзе. Всі три дрони-агресори знищені силами протиповітряної оборони", - сказано у ньому без інших подробиць.

    При цьому місцеві Telegram-канали повідомляють, що було збито принаймні п'ять ворожих дронів. Загалом значимо, що останніми днями російські війська почали масово застосовували безпілотники Shahed-136 ("Герань-2") іранського виробництва по об'єктах Одеської та Миколаївської областей.

    Зокрема, 20 вересня один з дронів атакував узбережжя біля Очакова, а один був збитий. 22 вересня було збито одразу чотири таких БПЛА.

    23 вересня три дрони атакували Одесу: два з них зруйнували адмінбудівлю в припортовій зоні, там загинули дві людини, а ще дві були поранені. Ще один Shahed-136  був збитий над морем. Ввечері влада повідомила про збиття над морем ще чотирьох дронів. 25 вересня було збито дрон-камікадзе Shahed-136, яким російські окупаційні війська намагалися атакувати Миколаїв.

    Shahed-136 - це бражуючий боєприпас, призначений для ураження цілей на дальній відстані. Дрон наводиться на стаціонарну ціль за супутниковими координатами і запускається з пускової платформи. Він має гучний двигун, за допомогою якого набирає швидкість та висоту. Ціль вражає боєголовка в носовій частині дрона.

    Дальність польоту таких БПЛА складає до 2500 км, вага становить 200 кг, довжина - 3,5 метра, розмах крил - 2,5 метра, вони розвивають відносно невелику швидкість у 120-180 км/год, що дозволяє атакувати їх зі стрілецької зброї.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.