• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США і союзники обговорюють можливість передачі Україні винищувачів - FT

    Опубликовано: 2022-09-14 12:30:22

    Вашингтон з партнерами обговорює, чи доцільно було б надати Україні винищувачі в середньостроковій і довгостроковій перспективі. Про це повідомляє газета Financial Times з посиланням на високопоставлених чиновників з питань оборони США.

    "Вашингтон і його союзники обговорюють довгострокові потреби України, такі як протиповітряна оборона, і чи доцільно було б надати Києву винищувачі в "середньостроковій і довгостроковій перспективі", — йдеться в повідомленні.

    Зазначається, що такі розмови почалися на фоні оптимізму, що виник у Заходу через успішний контрнаступ ЗСУ на декількох напрямках одночасно. Деякі західні офіційні особи повідомили, що використали це як аргумент у переговорах з рядом країн НАТО та партнерів, пропонуючи надати Києву більше летальної зброї.

    Зазначимо, раніше повідомлялося, що США відмовили Україні в отриманні винищувачів МіГ-29, які надавала Польща через особисте рішення президента Джо Байдена, який намагається не провокувати російського лідера Володимира Путіна на ескалацію війни.

    При цьому нещодавно Словаччина підписала угоду з Чехією та Польщею, згідно з якою ці країни охоронятимуть її небо, щоб Братислава змога передати одинадцять своїх МіГ-29 Україні.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.