• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні не зафіксовано мавпячої віспи - МОЗ

    Опубликовано: 2022-09-08 17:00:17

    В Україні випадків чи підозр на захворювання мавпячою віспою наразі не зафіксовано. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України, пише УНН.

    Цитата

    "У світі триває поширення віспи мавп. В Україні станом на 7 вересня випадків цього захворювання, як і підозр на нього, не зафіксовано", - повідомили у МОЗ.

    При цьому у міністерстві закликали бути пильними, зважаючи на міграцію та особливості епідемічних процесів.

    І нагадали основні факти про це захворювання в інфографіці.

    Доповнення

    У ВООЗ вказують, що віспа мавп, можливо, досягла свого піку в Європі і може бути викорінена у регіоні.

    Довідково

    Віспа мавп - рідкісне вірусне зоонозне захворювання (тобто захворювання, що передається людині від тварин), симптоми якого у людини схожі з симптомами, які спостерігалися в минулому у пацієнтів з натуральною віспою, проте менш серйозні.

    Інфікування відбувається в результаті прямого контакту з кров'ю, біологічними рідинами, а також ураженою шкірою або слизової інфікованих тварин. Вторинна передача, або передача від людини людині, відбувається в результаті тісного контакту з інфікованими виділеннями з дихальних шляхів, пошкодженнями шкіри інфікованої людини або з предметами, контамінованих біологічними рідинами або матеріалами з осередків ураження хворої людини.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.