• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Великий адронний колайдер можуть зупинити: причина

    Опубликовано: 2022-09-07 09:15:33

    Європейська організація з ядерних досліджень (ЦЕРН) не виключає, що роботу дорогого пристрою потрібно буде призупинити на якийсь час на тлі енергетичної кризи, спричиненої росією. Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal, інформує УНН.

    Цитата

    "Європейська організація ядерних досліджень, або ЦЕРН, розробляє плани щодо відключення деяких своїх прискорювачів частинок у періоди пікового навантаження", - наголосив голова комісії з управління енергетикою центру Серж Клоде.

    Деталі

    За його словами, ЦЕРН також розглядає питання про те, як у разі потреби можна буде зупинити роботу Великого адронного колайдера, найбільшого у світі прискорювача елементарних частинок.

    Підготовка демонструє далекосяжні наслідки кроків москви щодо перетворення залежності Європи від російських енергоносіїв на зброю економічної війни. Надзвичайні заходи розглядаються після того, як у п’ятницю російський енергетичний гігант ПАТ газпром заявив, що на невизначений термін припинить постачання природного газу через газопровід Північний потік, головну артерію росії для доставки палива в Європу, підштовхнувши континент ближче до нормування газу з наближенням зими.

    Швеція та Фінляндія заявили, що запропонують фінансову підтримку регіональним виробникам електроенергії, заявивши, що крок Газпрому загрожує енергетичному ринку регіону та його ширшій фінансовій стабільності. Європейський Союз готує плани реструктуризації ринку, щоб трохи полегшити біль.

    Церн розташований на розгалуженому комплексі, який пролягає на кордоні Франції та Швейцарії, і є одним із найбільших споживачів електроенергії у Франції. На піку роботи він споживає майже 200 мегават електроенергії, що на третину більше, ніж сусіднє місто Женева.

    Мета Церн полягає в тому, щоб Великий адронний колайдер працював і уникав раптової зупинки, яка може порушити роботу установки вартістю 4,4 мільярда доларів.

    Доповнення

    Світ бореться з різким стрибком цін на енергію на все, від бензину та природного газу до вугілля. Експерти побоюється, що це може бути лише початком.

    Кароліна Гайдук

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.