• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вступ до ЄС. Шмигаль сподівається на позитивну оцінку Єврокомісії до кінця року

    Опубликовано: 2022-09-06 14:15:55

    Україна працює над виконанням усіх рекомендацій Європейського Союзу для отримання позитивної оцінки Єврокомісії до кінця цього року. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Ради асоціації Україна – ЄС у Брюсселі, передає пресслужба Кабміну.

    "Україна готова виконати всю необхідну роботу щодо наближення початку передвступних переговорів. Працюємо над виконанням усіх рекомендацій ЄС щодо отримання позитивної оцінки Єврокомісії до кінця року", – заявив прем'єр.

    Шмигаль упевнений, що ці кроки дозволять вже незабаром розпочати роботу зі старту переговорів щодо вступу України до ЄС. Наразі, за його словами, йде робота над впровадженням "безвізів" – митного, промислового, транспортного та над подальшою інтеграцією в енергетичний, цифровий, роумінговий, платіжний простір ЄС.

    Він подякував ЄС за запрошення на вступ до Конвенції про режим загального транзиту та Конвенцію про спрощення формальностей у торгівлі товарами. За його словами, Україна готова до них приєднатись уже з 1 жовтня.

    "Водночас просимо про створення автоматизованого обміну митними деклараціями, що важливо у контексті запровадження митного безвізу з ЄС", – сказав Шмигаль.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.