• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені дали пораду, як уникнути ранньої смерті

    Опубликовано: 2022-09-06 07:24:36

    Сидячий спосіб життя підвищує ризик передчасної смерті, як з’ясували фахівці американського коледжу кардіологів. Однак збільшення фізичної активності до рекомендованих рівнів може захистити від ранньої смерті. Для цього потрібно мінімум 150-419 хвилин фізичної активності на тиждень.

    У дослідженні, опублікованому в Journal of the American College of Cardiology, взяли участь 149 077 австралійців у віці 45 років і старше. Всі вони заповнили анкети, де вказали, скільки часу вони проводять в сидячому положенні або стоячи і як довго вони сплять. Залежно від відповідей добровольців розділили на кілька груп: менше 4 годин сидіння, 4-8 годин, від 6-8 і більше 8 годин сидіння в день.

    Щотижнева фізична активність була класифікована як недостатня, якщо їй приділялося менше 4 годин. Достатній рівень активності лежав в діапазоні від 150 до 419 хвилин, а високий — вище 420 хвилин (не менше години в день).

    Виявилося, що тривалі періоди сидіння (більше 6 годин) пов’язані з високим рівнем смертності, в тому числі від серцево-судинних захворювань. Однак навіть у тих, хто сидів мало, ризик залишався істотно високим при низькому рівні фізичної активності. Часті і інтенсивні фізичні вправи надавали найбільший ефект на здоров’я.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.