• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені попередили про зміст небезпечної речовини в хлібі

    Опубликовано: 2022-09-04 14:28:15

    Дослідники Школи громадської охорони здоров’я Гарвардського університету з’ясували, що хімічна сполука пропіонат, яке додають у хліб для запобігання появи цвілі, підвищує ризик діабету і ожиріння.

    Про це повідомило видання Science Translational Medicine.

    Експеримент проводився на мишах. В результаті дослідники отримали дані, що після введення пропионата у гризунів підвищувався рівень гормонів, в тому числі глюкагону і норадреналіну, а також зв’язує жирні кислоти FABP4 білка.

    Це призвело до вироблення глюкози і гіперглікемії, яка супроводжує цукровий діабет першого і другого типу. При цьому пропіонат викликав у гризунів ще й ожиріння.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.