• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені попередили про негативні наслідки безсоння і стресу на роботі

    Опубликовано: 2022-09-03 14:28:09

    Дослідники з медичного факультету Мюнхенського технічного університету вивчили сукупний вплив робочого стресу і порушення сну на смертність у гіпертоніків.

    Як пише видання «Вести.Медицина», в дослідження були включені 1959 гіпертоніків у віці від 25 до 65 років, без серцево-судинних захворювань і діабету; їх спостерігали протягом 18 років. З’ясувалося, що якщо на гіпертонію накладається робочий стрес і поганий сон, то ймовірність смерті від серцево-судинних проблем зростає у три рази.

    Стрес на роботі, в першу чергу, розуміється як робота з високими вимогами начальства і низьким рівнем повноважень — коли роботодавець вимагає результатів, наприклад, виконання якихось планів, але при цьому дає підлеглому мало свободи дій.

    Порушення сну визначалося як труднощі з засипанням і / або підтриманням сну. До речі, саме підтримка сну є найпоширенішою проблемою у людей зі стресовою роботою. Ці люди нерідко прокидаються в 4 ранку, щоб сходити в туалет і, повертаючись в ліжко, вже не можуть заснути, роздумуючи про те, як справлятися з робочими проблемами.

    Робота становить основну частину життя: багаторічний щоденний стрес і супутній недосип мають тенденцію накопичуватися і здатні звести в могилу раніше часу навіть відносно здорових людей.

    Втім, про безвихідь мова не йде. Навіть якщо немає можливості змінити роботу на менш психологічно важку, допоможуть фізична активність, відмова від паління, здорове харчування і стратегії розслаблення, а також ліки, які знижують кров’яний тиск, якщо вони необхідні.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.