• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Генштаб: ЗСУ відбили спроби наступу окупантів по лінії Бахмут - Кодема

    Опубликовано: 2022-09-01 10:30:36

    Окупанти у середу обстрілювали об’єкти військової та цивільної інфраструктури в районах міст Бахмут та Соледар, сіл Зайцеве та Кодема. При цьому українські військові відбили спроби наступу противника у напрямках Бахмута, сіл Весела Долина, Зайцеве, Кодема та Майорськ, повідомляють у Генеральному штабі Збройних сил України.

    Крім того, ворог вів обстріли зі ствольної та реактивної артилерії біля сіл Веселе, Закітне, Григорівка та Спірне, завдавши авіаційних ударів по районах сіл Спірне та Івано-Дар’ївка.

    В районі Донецька противник здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Авдіївки, Опитного, Уманського, Первомайського та Старомихайлівки, здійснив невдалу спробу наступу у напрямках Авдіївки, Первомайського, Красногорівки та Мар’їнки, але зазнав втрат і відійшов.

    Південніше ворог спробував покращити тактичне положення у районі села Побєда, але також безуспішно. Зафіксовано також обстріли позицій українських військ в районах населених пунктів Новомихайлівка, Пречистівка і Велика Новосілка.

    На Запорізькому напрямку обстрілів з боку противника зазнали райони населених пунктів Бурлацьке, Кам’янське, Новопіль, Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Времівка, Новоіванівка та Мала Токмачка, авіаудари завдано біля Червоного, Дорожнянки і Новосілки.

    "На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні займаних позицій. Вживає заходів з поповнення втрат та відновлення логістичного забезпечення угруповання військ", - йдеться у повідомленні.

    Так, російські війська здійснювали обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Олександрівка, Лупареве, Червоний Яр, Киселівка, Квітневе, Велике Артакове, Шевченкове, Миколаїв, Біла Криниця, Посад-Покровське, Ольгине, Добрянка та Тополине. Авіаударів зазнали райони сіл Андріївка, Ольгине і Плотницьке.

    В свою чергу, на Слов’янському напрямку вогневого впливу зазнали позиції Сил оборони в районах сіл Долина та Богородичне Донецької області та Дібрівне Харківської області. Авіаудару було завдано біля села Вірнопілля.

    Навколо Харкова противник обстріляв з танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії цивільну інфраструктуру в районах сіл Дуванка, Соснівка, Руська Лозова, Черкаські Тишки, Циркуни, Старий Салтів та Шестакове. Завдано авіаударів по району Руських Тишків. Також ворог невдало спробував наступати в напрямку Прудянки. Окрім цього, було обстріляно райони сіл Норцівка та Гусарівка, що в районі Балаклії.

    Також, за даними Генштабу, ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли в районах сіл Гай і Блешня Чернігівської області, а також Дмитрівка і Кіндратівка Сумської області.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.