• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сир може допомогти контролювати рівень глюкози в крові

    Опубликовано: 2022-09-01 14:48:02

    Вживання сиру може допомогти в боротьбі з резистентністю до інсуліну, сприяючи нормалізації рівня глюкози в крові. Про це повідомляють вчені з Альбертського університету, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Згідно з даними дослідження, сир різної жирності може підтримувати нормальний рівень цукру в крові і знижувати резистентність до інсуліну.

    В останні роки наукових даних про оздоровчий вплив сиру на організм стало більше. Сир відрізняється високим вмістом жиру, а вживання насичених тваринами жиром продуктів вже давно асоціюється з загрозою для здоров’я серцево-судинної системи. Тим не менш, дослідження показують, що люди, які їдять багато сиру, аж ніяк не демонструють підвищеного ризику розвитку захворювань судин і серця і до того ж не схильні до діабету другого типу.

    Канадські фахівці вирішили перевірити приписувані сиру властивості і провели експеримент на гризунах. Протягом 8 тижнів тварин годували салом, а частини з них давали ще й сир, як з низькою, так і зі звичайною жирністю. У тих тварин, які їли сир, було зафіксовано у результаті зниження резистентності до інсуліну завдяки нормалізації рівня глюкози в крові.

    Також виявилося, що у тварин, які їли тільки сало, в організмі містилися більш низькі рівні фосфоліпідів – речовин, важливих для його нормального функціонування. Водночас у гризунів, які вживали сир, кількість фосфоліпідів була вищою.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.