Вживання сиру може допомогти в боротьбі з резистентністю до інсуліну, сприяючи нормалізації рівня глюкози в крові. Про це повідомляють вчені з Альбертського університету, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Згідно з даними дослідження, сир різної жирності може підтримувати нормальний рівень цукру в крові і знижувати резистентність до інсуліну.
В останні роки наукових даних про оздоровчий вплив сиру на організм стало більше. Сир відрізняється високим вмістом жиру, а вживання насичених тваринами жиром продуктів вже давно асоціюється з загрозою для здоров’я серцево-судинної системи. Тим не менш, дослідження показують, що люди, які їдять багато сиру, аж ніяк не демонструють підвищеного ризику розвитку захворювань судин і серця і до того ж не схильні до діабету другого типу.
Канадські фахівці вирішили перевірити приписувані сиру властивості і провели експеримент на гризунах. Протягом 8 тижнів тварин годували салом, а частини з них давали ще й сир, як з низькою, так і зі звичайною жирністю. У тих тварин, які їли сир, було зафіксовано у результаті зниження резистентності до інсуліну завдяки нормалізації рівня глюкози в крові.
Також виявилося, що у тварин, які їли тільки сало, в організмі містилися більш низькі рівні фосфоліпідів – речовин, важливих для його нормального функціонування. Водночас у гризунів, які вживали сир, кількість фосфоліпідів була вищою.
e-news.com.ua