• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВПС Румунії можуть стати прикладом для навчання українських льотчиків роботі на F-16 – AFmag

    Опубликовано: 2022-08-30 16:00:17

    Навчання льотчиків Повітряних сил Збройних Сил України польотам на американських винищувачах F-16 може проводитися за тренувальною програмою, яку кілька десятиліть використовують для румунських ВПС. Про це йдеться у статті Air Force magazine.

    Командування навчання та підготовки ВПС США має курс для пілотів країн-партнерів та союзників, який можна адаптувати для України. Це шестимісячний курс початкової кваліфікації ANG International Initial Qualification (Advanced).

    Румунські ВПС завершують перехід від радянських МіГ-21 до збудованих у США F-16. Їхні льотчики проходять навчання на авіабазі Національної гвардії Морріс, штат Арізона.

    Полковник Брант А. Патнем, заступник командира 162 авіакрила в Моррісі, бачив, як покоління східноєвропейських льотчиків-винищувачів, таких як румунські, закінчували американські навчальні програми, і він вважає, що українці досягнуть успіху в цій програмі.

    "Згідно з тим, що я чув, я думаю, що вони ідеально впишуться в те, чим ми тут займаємося", – сказав він в інтерв'ю журналу Air Force Magazine.

    Представник ВПС США сказав, що іноземні льотчики-винищувачі в США зазвичай починають з кількох тижнів на навчально-тренувальному літаку Т-6, потім проводять кілька місяців, літаючи на швидшому Т-38. Після закінчення навчання пілот може записатися на базовий курс бойових льотчиків.

    Більша частина курсу використовує модель F-16C, оскільки більшість пілотів літатимуть на одномісних літаках, коли повернуться додому.

    Випускники курсу досягають рівня підлеглого головному екіпажу і, як очікується, продовжать літати під наглядом ще протягом 500 годин.

    Наталия Медведева
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.