• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кулеба – союзникам: Закликаємо почути нас і передавати саме те, що нам потрібно на полі бою

    Опубликовано: 2022-08-29 15:30:27

    Скільки б військової допомоги не надавали зараз союзники України у протистоянні російському вторгненню, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба "завжди чекає більшого". Про це він, пояснивши такі слова, заявив на брифінгу зі шведською прем'єркою Євою-Магдаленою Андерссон і закликав союзників допомагати саме тим, чого потребує Україна.

    29 серпня Стокгольм оголосив про новий пакет військової та соціальної допомоги Україні.

    Журналістка запитала главу МЗС: "Дуже багато країн пообіцяли набагато більше грошей; чи чекали ви більше від Швеції?"

    "Я завжди чекаю більше. Не зрозумійте мене хибно: це не моя примха чи жадібність, так би мовити. Моя країна воює, ми страждаємо від великого і, якоюсь мірою, непідйомного дефіциту бюджету, оскільки Росія знищила частину нашої економіки. Ми боремося проти ворога, який більше за нас, і ми досить успішні в цьому. Але платимо за це ціну. Тому ми вдячні за будь-яку допомогу... навіть один євро, одна куля, один снаряд мають значення. Проте, доки триває ця війна, ми завжди чекатимемо більшого", – сказав він.

    Кулеба також уточнив, що Україна очікує від союзників не просто допомоги, а "конкретно те, про що ми просимо".

    "Бо на війні треба закривати дуже адресні запити. Коли тобі потрібна зброя, а ти отримуєш бронежилети, – це допомога, але без зброї вона не має сенсу, – пояснив глава МЗС. – Тому ми закликаємо всіх партнерів, включно зі Швецією, почути нас і надавати саме те, що нам потрібно на полі бою".

    Це не означає, знову наголосив міністр, що Україна не вдячна за те, що союзники вже передали їй, "але нам потрібно виграти цю війну, а щоб її виграти, нам потрібно саме те, про що ми просимо".

    Журналістка запитала Андерссон, "чому Швеція досі не передала Україні артилерію?" Прем'єрка уникла прямої відповіді, але сказала, що країна "продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і не може дозволити Росії виграти цю війну".

    Вона також натякнула на військову допомогу, яка увійде до наступного пакета, зазначивши, що не може розкривати його склад, але "він відповідатиме потребам України".

    Евгений Пилипенко
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.